Dr. SÜLI Tamás - K+F tudományos igazgató helyettes, BSL-3 létesítmény vezető

 

Végzettség: Állatorvosi diplomát szerzett az újvidéki Mezőgazdasági Egyetem, Állatorvos Tudományi Karán. PhD kandidátus mikrobiológia, immunológia és vakcinológia tanulmányi szakterületeken. A University Of Edinburgh, Biosafety Training Institute-ban biosafety practitioner végzettséget szerzett.

Szakmai tapasztalat: 5 éves szakmai tapasztalat nagylétszámú baromfi telepek (szülőpár- és tojóállományok, brojler csirke, illetve pulyka) irányításában és állatorvosi ellátásában. Keltetési technológia ismerete, illetve az ISO és HACCP szabványok végrehajtása a baromfi termelési ágazatban. 1 éves gyakorlati oktatói tapasztalat az állatok anatómiája terén. Tapasztalat az állatgyógyászati készítmények vizsgálataihoz kapcsolódó állatorvosi szaktudást igénylő feladatok kivitelezésében és dokumentálásában. 

Felelősségi kör: A K+F tudományos igazgató helyettesi feladatok ellátása mellett felelős az állatház, illetve a vizsgálóhely biológiai biztonságáért, a technológiai fegyelem betartásáért. Feladata a BSL-3 állatház engedélyeknek megfelelő működtetésének felügyelete, a vonatkozó szabvány műveleti eljárások karbantartása, a személyzet oktatása, a keletkezett veszélyes hulladék kezelésének, illetve a létesítmény fertőtlenítésének felügyelete.