LEHOCZKY Ildikó - GLP minőségbiztosítási vezető

 

Végzettség: A Budapesti Műszaki Főiskola gazdasági karán végzett mint műszaki menedzser, információtechnológia szakirányon.

Szakmai tapasztalat: Pályafutását egy szerződéses kutatóintézetben kezdte, mely GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat) szabályozás hatálya alá tartozó pre-klinikai vizsgálatokat (toxikológia, ökotoxikológia, analítika) végzett. Dolgozott az adatfeldolgozás és dokumentáció, a projekt tervezés valamint a minőségbiztosítás területein. Több mint 16 éve foglalkozik minőségbiztosítással a helyes laboratóriumi gyakorlat irányelvei szerint. 2009 –ben kezdte meg munkáját a Prophyl Kft- nél. Szakmai tapasztalata kiterjed a következő területek ellenőrzésére: különböző kémiai anyagok toxikológiai (akut, szub-krónikus, reproduktív), ökotoxikológiai és analitikai vizsgálata; növényvédő szerek szabadföldi kipróbálása; állatgyógyászati vakcinák biztonsági vizsgálata. Ezen túlmenően 2011 óta humán gyógyszerek klinikai kipróbálását végző cég minőségbiztosítását végzi részmunkaidőben.

Felelősségi kör: Mint a Prophyl Kft. GLP minőségbiztosítási vezetője felelősséggel tartozik a hatékony minőségbiztosítási program kialakításáért és fenntartásáért, mely biztosítja, hogy az elvégzett biztonsági vizsgálatok megfeleljenek a GLP irányelveknek. Elkészíti és felülvizsgálja a minőségbiztosítás munkáját szabályozó szabványműveleti előírásokat, a vizsgáló intézmény éves felülvizsgálati tervét, mely biztosítja, hogy a használt helyiségek, az alkalmazott berendezések és a vizsgálatok lefolytatásához szükséges egyéb feltételek megfelelnek a követelményeknek. Ellenőrzi a vizsgálati terveket, a kritikus munkafázisokat, a zárójelentéseket és a nyersadatokat.