Konvencionális állatház borjúKonvencionális állatház kecskeA konvencionális állatházakban átlagos „nagyüzemi” körülmények között tartjuk az állatokat. Ezek az állattartó egységek igen nagy felületen állnak rendelkezésre.

A bári telepen összesen 800 m2, a dunaszekcsői telephelyen 1300 m2 alapterület hasznosítható e célra különböző épületekben és termekben.

 

Az épületek izoláltsága és a termek tagoltsága lehetőséget ad a vizsgálatok sokszor nagyszámú csoportjainak azonos körülmények között való elhelyezésére, valamint különböző származású állományok egyidejű tartására. Az állattartó terek bejáratában kéz- és lábfertőtlenítésre van lehetőség. A szellőztetés természetes és mesterséges megoldással, nagy teljesítményű szellőző berendezésekkel biztosítható és szabályozható. Az adott vizsgálatba vont fajta termelési igénye szerint szabályozható és automatizálható a fényprogram. Az állatházakban terem és lokális fűtés kialakítása is megoldható. Ha a kockázatértékelés alapján indokolt, a kiáramló levegő szűrése G4-es paplanokkal biztosítható.

 

 

Az állattartó terek alkalmasak például baromfi, nyúl, sertés, kis- és nagykérődzők elhelyezésére. Kiskérődzők részére kifutóval ellátott egységek is rendelkezésre állnak. A bári telepen egy 96 szarvasmarha kötött vagy szabad tartására alkalmas istállóval is rendelkezünk.

 

 

Az állatházak rugalmasan alakíthatók és felszerelhetők a fajnak, fajtának, hasznosítás típusnak, termelési fázisnak megfelelő technológiával, figyelembe véve ugyanakkor az adott vizsgálat igényeit is.