A Prophyl Kft. bári telephelyén került kialakításra egy állategészségügyi és diagnosztikai laboratórium, mely GLP minősítéssel rendelkezik, azaz tevékenységét a Helyes Laboratóriumi Gyakorlat irányelveinek megfelelően végzi. Fennállása a telep létrejöttével azonos, azóta folyamatos fejlődésen megy keresztül a megbízói igényeknek megfelelően.

A tényleges laboratóriumi helyiséghez tartozik műszerszoba, vizsgálati anyagtároló, autokláv szoba és raktár, illetve labormosogató.

A laboratórium korszerű kialakítású, a padozat és a munkafelületek is sav- és lúgállók. A laboratórium jelenleg alapvető tevékenységeket, minta előkészítő folyamatokat lát el, melyhez a teljesség igénye nélkül a következő eszközök állnak rendelkezésre: centrifugák, inkubátor, termosztát szekrény, ELISA olvasó, mikroszkópok, hőlégsterilizáló, lamináris fülke, autokláv, hűtő-, fagyasztó-, és mélyfagyasztó szekrények, mérlegek stb. Ennek bővítése igényekhez mérten történik.

A laboratórium személyzetét a laborvezető, laboránsok, vizsgálatvezetők teszik ki. Három-négy laboratóriumi asszisztens végzi az előkészítő és utómunkálatokat, három-négy helyszíni vizsgálatvezető alkalmas a tudományos igényű munkavégzésre, valamint a laborvezető koordinálja a laboratórium működését és lát el tudományos szakértői tevékenységet.

A laboratórium 8-10 fő befogadására alkalmas, elrendezése az elmélyült egyéni, illetve csoportmunkára egyaránt alkalmas, melyhez internet hozzáféréssel ellátott asztali számítógépek is rendelkezésre állnak.

Laboratórium Prophyl KftLaboratórium Prophyl KftLaboratórium